Aj Vysoké Tatry už majú svoj vlastný fotomaratón

02.10.2011 Poprad

Vysoké Tatry 1. októbra (TASR) – Vysokotatranské osady a turistické chodníky sa dnes stali dejiskom premiéry podujatia Tatranský fotomaratón. Úlohou súťažiacich bolo za osem hodín zachytiť objektívmi svojich fotoaparátov v rozsiahlej oblasti medzi Podbanským a Tatranskou Javorinou osem vyhlásených tém v stanovenom poradí.
„Inšpirovali sme sa rastúcou tradíciou mestských fotomaratónov. V našom prípade sme ho mohli navyše zasadiť do nádherného vysokohorského prostredia, ktoré fotografom ponúka nepreberné množstvo prírodných motívov,“ uviedol pre TASR predseda organizátorského združenia Horský internetový klub Stanislav Klaučo.
Okrem propagácie slovenských veľhôr je podľa neho nemenej dôležitým zámerom získanie nových originálnych pohľadov na Vysoké Tatry. „Starou pravdou je, že obyvatelia si vo svojom zdanlivo dôverne známom životnom priestore úplne prirodzene veľa vecí vôbec nevšimnú. Príležitostní návštevníci majú obvykle oveľa pozornejšie oči a dokorán otvorenú fantáziu,“ zdôraznil Klaučo.
Jedným z viac ako dvoch desiatok účastníkov bol Ladislav Slosiar z Liptovského Hrádku. „Bez váhania som využil jedinečnú príležitosť na skĺbenie dvoch mojich vášní, turistiky a fotografovania. Priamo počas prechádzky v horách som si mohol vyskúšať, či dokážem fotiť nielen náhodne, ale na vopred určenú tému,“ skonštatoval.
„Žijem vo Vysokých Tatrách, preto som sa rozhodol svojou účasťou podporiť túto akciu. Dúfam, že sa mi podarilo zvečniť niečo zaujímavé, oslovím odbornú porotu a najmä širokú verejnosť,“ dodal Matej Líška z Novej Polianky. Víťazov Tatranského fotomaratónu vyhlásia 22. 10. v Starom Smokovci. Ohodnotené kolekcie fotografií budú zdobiť informačné centrá mesta Vysoké Tatry.
 

Vyberte región